Dieta kolorów

Dieta kolorówKolory w owocach mogą wskazać nam drogę jaką powinna podążać nasza dieta. Kolor zielony jest kolorem zdrowia, rośliny i warzywa w tych barwach są najlepszą walką z nadmiarem kilogramów oraz oczyszczają nasz organizm z toksyn. Żółte owoce sprawiają, że nasza skóra i ciało stają się coraz bardziej elastyczne, a te co mają kolor pomarańczy bardzo dobrze wpływają na nerki oraz układ moczowy. Kolory w owocach i warzywach pomagają w walce z różnymi chorobami, nawet jabłka czerwone czy papryka odpowiedzialne są za wzmocnienie serca i układu krążenia. Dieta oparta na kolorach pozwala wyeliminować wiele produktów, które są sztuczne lub niezdrowe. Dieta kolorystyczna dotyczy odżywiania się owocami i warzywami, a nie na przykład fastfoodami. Mamy jeszcze rośliny białe, których ważną domeną jest walka z mikrobami i poprawiają układ odpornościowy. Ostatnią grupą roślin są rośliny fioletowe, których główną zaletą jest ochrona naszych oczu. Roślin takich w zależności od potrzeby trzeba dostarczać w postaci 5 porcji dziennie, z tym że za każdym razem inny kolor.